Mød Gud i skoven

Man kan møde Gud overalt. Blandt andet i skoven. Derfor holder I Mesterens Lys Skovkirke i Vejle

En kirke behøver ikke at have hverken bænke, altertavle eller kalkmalerier. Vi kan møde Gud overalt, blandt andet i naturen, og det er baggrunden for, at I Mesterens Lys i sommeren 2018 startede med at holde Skovkirke i en skov i Vejle. 

"I Skovkirken går vi ud i naturen for at blive stille, lytte, og møde den Gud, som har skabt det, vi ser, og det, vi er en del af. Skovkirken er åben for enhver, der søger fordybelsen - her kræver ingen særlige forudsætninger eller tro," fortæller Thomas Frovin, som er projektleder i I Mesterens Lys.

Han er også facilitator for Skovkirken, og han har ikke langt at gå, når han skal i kirke, for han bor nemlig i et hus lige i udkanten af Højgård Skov i Vejle. Og det er dér, midt i skoven, at Skovkirken holder til - forskellige steder - ved et bækkeudløb eller i en lysning mellem æbletræer.

Naturen og årstiderne får lov til at danne kirkerummet, og i Skovkirken holder de ikke en decideret gudstjeneste med en fast liturgisk ramme. Ofte består samlingerne af meditation til bønner inspireret af keltisk kristendom, sange fra den franske Taizé-tradition og øvelser i at være nærværende med det skabte. 

"Dér, hvor Skovkirken bliver kirke, er i troen på, at Gud er at finde i naturen og nærværet med hinanden. Skovkirkens vigtigste opgave er at skabe rammerne for mødet med Gud," siger Thomas Frovin. 

Skovkirken bygger på den anglikanske kirkes "Forest Churches" og på I Mesterens Lys' mangeårige erfaring med at holde naturgudstjenester i forbindelse med solhverv. 

Ved at bringe kirken ud i naturen fortsætter Skovkirken dermed I Mesterens Lys' arbejde med at bygge bro mellem kirken og nyspirituelle miljøer. 
  ”I de nyspirituelle miljøer findes der et fokus på naturens helende kraft, som jeg synes er enormt inspirerende, og som mere etablerede kirker kan lære meget af. Det, der forener os, er rammen i naturen, og vores ønske om at søge Gud i en kontemplativ ramme," siger Thomas Frovin. 

Skovkirken mødes ved de otte traditionelle solhvervstider, og idéen har allerede spredt sig til flere andre byer, så der inden længe starter Skovkirke i blandt andet Aalborg. 

Du kan læse mere om Skovkirke på Facebook.

Bottom