Fasaden til kunst og kultursenteret TCG Nordica i Kunming.

TCG Nordica

Det kristne kulturcenter TCG Nordica i Kunming i det sydlige Kina har som formål at "stimulere refleksionen over menneskets værd, som det er udtrykt i forskellige kunstformer". 

Svenske Anna Mellergård og kinesiske Xiao Rong (Helen Wu) delte en begejstring for kunst og kultur og startede driften af TCG Nordica i år 2000 med visionen: "Stimulating reflection on Human Worth as expressed in various Art Forms." 

Det kristne kulturcenter, som indeholder kunstgalleri, scene og café, arrangerer møder mellem øst og vest. På TCG Nordica mødes kinesiske og skandinaviske interesser inden for samtidskunst, nyåndelighed, religion og samfund. I løbet af årene har der været mange udstillinger, sceneoptrædener, foredrag og festivaler, som portrætterer holdninger og adfærd, som hænger sammen med kristen tro. 

I samarbejde med lokale organisationer og artister retter TCG Nordica også søgelyset på samfundsudfordringer, som for eksempel HIV/AIDS.

Areopagos har støttet TCG Nordica helt fra starten. Vi bidrager ved at udsende volontører, støtte drift og arrangere turnéer for kinesiske kunstnere på besøg i Danmark. Vi sørger også for, at nordiske kunstnere besøger og præsenterer deres kunst på TCG Nordica. 

TCG Nordica samarbejder med Hyllie Park Folkhögskola, hvor skandinaviske studerende gennem et ophold på kulturcenteret lærer grundlæggende kinesisk sprog, kultur og kunst. Også Areopagos' volontører deltager i denne undervisning og hjælper til med praktiske gøremål og engagerer sig i de forskellige projekter, som finder sted på kulturcenteret. 

Læs mere her: TCG Nordica og Hyllie Park

Bottom