Tao Fong Shan

Areopagos har tætte bånd til det kristne retræte- og dialogcenter Tao Fong Shan i Hong Kong.

På en offentlig auktion den 23. maj 1930 købte Areopagos' grundlægger, Karl Ludvig Reichelt, et bjerg ca. 14 km. fra Hong Kongs centrum. Det var et smukt bjerg tæt på en af de pilgrimsruter, som søgende buddhistmunke benyttede sig af dengang.

Han oprettede et kristent center på bjerget, som fik navnet Tao Fong Shan (TFS). Det oversættes gerne med "Bjerget, hvor Kristusvinden blæser".

Helt siden Reichelt købte bjerget, har TFS og Areopagos haft tætte bånd, og på mange måder har Tao Fong Shan været Areopagos' hjerte. På TFS udførte Karl Ludvig Reichelt sit banebrydende arbejde med buddhistiske pilgrimme som målgruppe. De første missionærer på TFS havde nemlig en arbejdsmetode og en livsholdning, som den dag i dag inspirerer og udfordrer. 

Tao Fong Shan er et vigtigt center for religionsstudier, kristen spiritualitet og dialog. Her finder man et gæsthus (Pilgrims Hall), bibliotek, en smuk kirke og en krypt, som bruges til gudstjenester og bøn.

Areopagos' seniorvolontører har deres eget hus på bjerget, og ikke langt derfra ligger Ascension House, som fungerer som et gæstehus for rygsækrejsende. Hvis du ønsker at overnatte i Ascension House, så kontakt Tao Fong Shan.   

I 2010 overdrog Areopagos Tao Fong Shan til en Hong Kong-baseret stiftelse, men centret er stadig Areopagos' nærmeste samarbejdspartner. 

***

Driften på TFS fordeles på tre forskellige enheder:

1)  Tao Fong Shan Service Unit (TFSSU) driver gæstehus, varetager praktisk drift og vedligehold og tager hånd om økonomi og administration. Besøg deres hjemmeside her.

2)  Tao Fong Shan Christian Center (TFSCC) driver udadrettet arbejde. Deres vision er at tage vare på og udvikle kristen spiritualitet, liturgi og kunst. De arbejder for at fremme trosdialog og kulturel udveksling. TFSCC arrangerer også årlige kurser og retræter for kinesiske præster. Besøg deres hjemmeside her.

3)  Institute of Sino-Christian Studies (ISCS) oversætter og publicerer teologisk materiale og samarbejder med over 20 universiteter i Kina. Universiteterne modtager gæsteforelæsere fra Hong Kong og Europa. ISCS tilbyder stipendier til kinesiske forskere med ophold på Tao Fong Shan og med adgang til stort bibliotek og forskermiljø. Besøg deres hjemmeside her.

Bottom